A Dark Souls Remastered szörnyen nehéz, de látványos!

A Dark Souls egy 2011-es megjelenésű játék, melynek később 2014-ben és 2016-ban megjelent a II. és a III. része is. A Remasterd idén, 2018 májusában jött ki, részben azért, hogy a látványvilágot megújítsák, emellett pedig a játék kiegészítéseként új ellenfelekkel, szörnyekkel is szembe kell szállnia az általunk irányított hősnek, ilyen például az Artorias of the Abyss kiegészítés is, melyben egy Manus nevű lényt kell megállítani a sötétség terjesztésében.
De milyen sötétség?
A történet lényege, hogy kezdetben szürke köd borította a világot, ahol sárkányok tanyáztak. Ekkor egy Qwyn nevű hős rátalál a tűzre, melyben egy isten szelleme van. Innentől kezdve csapatával elkezdi a sárkányok legyilkolását és a fény terjesztését. Ezzel eljön az istenek és a fény kora. Aztán idővel elkezd kialudni a tűz, és Gwyn feláldozza a lelkét, hogy meghosszabbítsa egy kicsivel a Tűz Korát. Önfeláldozása azonban nem bizonyul elégségesnek, és furcsa jelenség kezdődik: időről-időre életre kelnek a halottak. Hősünk egy ilyen élőhalott, aki semmiről sem tud – látszólag – és a játék lényege, hogy kiderítse, hogy mi a küldetése. Ahhoz, hogy ezt kiderítse, folyamatos párbeszédekre kényszerül a világ többi lakójával.

A főhős bár élőhalott, de lehetősége van a világban arra, hogy vissza-visszanyerje emberi mivoltát. A harcok során veszt az energiáiból, viszont a tűz közelében visszanyerheti azokat, illetve itt válthatja be az általa legyilkoltak lelkeit, melyeket magánál hordoz. A világ felfedezése ugyan úgy feladat a történet során, mint az, hogy apránként kiderítsük a feladatunkat.
Végül a végső feladatot akkor kapjuk meg, amikor találkozunk Gwyn lányával, Gwynevere-el. A nő arra utasít minket, hogy vegyük át apja küldetését, és hosszabbítsuk meg a Tűz Korszakát – ezt azáltal lehet megvalósítani, hogy a szereplőnk megszerzi azoknak a nagy uraknak a szellemét, akik Gwyn legközelebbi emberei voltak. A lelkeiket el kell vinnie hősünknek az első tűz helyéhez. Mikor odajut, találkozik Gwyn-nek, aki élőhalottként ott tartózkodik a tűznél.
Harcolnak, és hősünk legyőzi Gwyn-t. Ezt követően döntés elé állunk: önfeláldozásunk révén meghosszabbítjuk a Tűz Korát, vagy inkább hagyjuk, hogy a fény lassan kialudjon, és elkezdődjön egy új kor?

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.