Lesz -e a Halo sorozatnak folytatása?

A Halo sorozat az Xbox konzolok legismertebb játéka, ezeknek legújabb része a Halo Wars 2, mely 2017-ben jelent meg, az Xbox One platformjára. A Halo egy katonai, sci-fi játéksorozat, mely elsősorban egyjátékos módban játszandó. A játék során világok közti harcokat játszanak végig a játékosok, különféle bolygórendszerekben harcolnak különféle idegen fajok ellen,  míg másokkal szövetségre lépnek. A Halo sorozat meglehetősen összetett, és egy egész történelmi múltat építettek fel a játék készítői, melynek teljes ismerete csak a játékok végigjátszása során válik teljesen világossá a játékos számára. Az első pár rész meglehetősen nehezen követhető épp emiatt, ugyanis sűrű időbeli ugrásokra számíthatunk.

A főhős John-117, a játékban Mastec Chef-ként is találkozhatunk vele, aki egyfajta szuperkatona, aki jóval az emberi képességeken felül teljesít.   John-117 már az első Halo játékban is szerepel, a Halo: Combat Evolved-ben, illetve a Halo 2, Halo 3, Halo 4 és a Halo 5: Guardians-ben is.

A Halo sorozattal részben párhuzamosan jelent meg a Halo Wars, melynek második része, ahogy fent is említettem, a legújabb Halo epizód. A Halo Wars 2009-ben jelent meg, míg a Halo Wars 2017-ben.

A Halo Wars egy valós idejű játék, mely a Halo sorozat első része előtt játszódik, tehát az előzményeként is tekinthetünk rá, ahogy a Halo Wars 2-re is, mely 28 évvel a Halo Wars után játszódik.

Átfogóan a Halo története arról szól, hogy az emberiség 2080-ban elkezdi az űr benépesítését, és kolóniákat létesít a Holdon, illetve a Marson, sőt, még a Jupiter egyes holdjain is. Ezt követően alakul meg a United Nations Space Command, mely egy katonai szervezet, emellett pedig tudományos munkát is végeznek. Ezt követően egy bolygóközi háború következik, a 2160-70-es években, melynek eredményeként létrejött az Unified Earth Government. Ekkor hozzák létre a John-117-féle szuper katonákat, akik mind genetikailag, fizikailag, és technikailag, illetve mentálisan is sokkal fejlettebbek egy sima embernél.

Minden rendben is ment volna, ha a 2500-as években nem fut bele az emberiség a Convenant Birodalomba, mely egy ősi civilizáció, több űrlény fajból álló birodalom, mely egy vallást is magáénak vall, a Forerunnereket tisztelik istenéként, vallási vezetőik a High Prophetek.  Kezdetét veszi egy harminc éves háború az emberek és a Forerunnerek ellen.

A Halo Wars lényegében ezt a háborút dolgozza fel, míg a Halo sorozat jóval később játszódik.

 

 

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.