Miért játszik egy lány a Mortal Kombattal?

Megkérdeztem egy barátnőmet, hogy miért is esett a választása a Mortal Kombat X játékra, amikor legutóbb videojátékot vásárolt. Bevallom, nekem kicsit vad volt ez a játék: tulajdonképpen egy verekedős játékról van szó, mely azért lett különösen híres, mert különösen vad módszerekkel lehet / kell benne legyilkolni az ellenfelet.
A Mortal Kombat-ban tulajdonképpen istenek harcolnak egymással. Volt egy ősi létforma, egy isten, akit a játékban csak Egyetlennek neveznek. A többi isten táplálta őt, viszont az istenek megelégelték ezt, és megtámadták az Egyetlent. Száz darabra szakadt, és a többi isten életet lehelt a darabjaiba, ebből lettek az új világ, a Birodalom különféle pontjai. Hogy megőrizzék autonomitásukat, az istenek fegyvert kovácsoltak. Eközben az Egyetlen tudata nem pusztult el: ez azt eredményezte volna, hogy feltámad. A különféle univerzumok urai különféle módszereket találtak ki, hogy ezt megakadályozzák: amuletteket hoznak létre.
A világok: Külső Világ, Édenia, Földi Birodalom, Árnybirodalom. Ezeken a helyszíneken folyik a meglehetősen szerteágazó cselekményű történet, melyben szuperképességű harcosok gyilkolják egymást brutálisabbnál-brutálisabb, horrorisztikus módszerekkel.
Az említett barátnőmmel beszélgettem, mikor gyanútlanul megemlítettem, hogy magam részéről túlságosan is durvának tartom ezt a játékot, mire ő elkezdett levegő után kapkodni, és legyintgetett a kezével, hogy ne is mondjak többet. Meglepődve vártam, hogy vajon levegőhöz jutva mit fog mondani, hogy mi a jó ebben a játékban. Majd azt mondta, hogy maga részéről nagyon szereti ezt a játékot, mi több, az egyik kedvence. Majd kiegészítette a gondolatot azzal, hogy amúgy abban egyetért velem, hogy durva a játék, és hogy fiataloknak nem ajánlaná, de ő túl van pár személyes veszteségen, tudja, hogy milyen elveszteni valakit, ezért amikor a játékban legyilkol valakit, akkor különbséget tud tenni a való élet veszteségei és a játék, fikció közt.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.