Minecraft a való életben!

A Minecraft hirtelen rendkívül híres játék lett, és mindenki – kicsik és nagyok egyaránt ezzel játszottak: kreativitásukat építve párhuzamosan a fiktív világban is építkezésbe kezdtek, hiszen a különféle nyersanyagok kombinálásával először csak a házaikat, majd pedig a sütéshez, főzéshez, egyéb hétköznapi elfoglaltságokhoz szükséges eszközöket is elkészíthették.

Valamiért mi emberek szeretünk ilyen építkezős játékokkal bíbelődni. Gyerekként magam is órákig eljátszottam a Legóval, illetve különféle más figurákkal, akiknek ilyen-olyan tárgyakból otthont teremtettem, olyan is volt, hogy egy cipős dobozba állítottam falakat, és ott rendeztem be kis lakásokat a figuráimnak.

Az ember mégis meglepődik, amikor az építészet igazi világába tekint be: korábban például nem tudtam arról, hogy a szerkezet megerősítés lövellt beton technológiával mit takar. Ma már tudom, hogy a betonozás nem csak olyan hatalmas járművekkel, sík talajon folyhat, mint ahogy azt egy-egy útépítés során látja az ember. A lövellt betonozás lényege épp az, hogy egy fúvókával felszerelt gépet odatolnak az építkezés helyszínére. A gép hátuljába betöltik a beton massza összetevőit, majd a cső segítségével függőleges, vízszintes felületekre fellövellik azt. Általában támfalak és hidak, illetve felüljárók szerkezet megerősítésére használják, de akár teljesen új szerkezetek is építhetők vele.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.