Egész kicsi gyerek és a videojátékok.

A pszichológusok szerint a videojátékok bizonyos gyerekeknél negatív hatást válthatnak ki, azonban más vélemények szerint segít nekik a vizuális képességeik fejlesztésében. Személy szerint már nem gátolnám meg a 4-5 éves gyerekemet abban, hogy elkezdjen ismerkedni a videojátékokkal, bár nyilván baba játékokat választanék neki, valami olyan kedves darabokat, melyeket persze kutatni kell.

De egy baba szoba berendezése során nem hagynám ki a tervekből azt, hogy egyszer majd lesz benne egy konzol is, melyen kezdetekben csak a olyan Disney és egyéb meséken alapuló játékokkal játszhat majd, mint amiket én is nyomtam gyerekként. Nekem emlékszem, hogy volt egy Tarzanos, egy Micimackos PC játékom, illetve később kaptam más, izgalmas, logikai játékot, melyeken évekig játszottam, és nagyon szerettem őket, ráadásul még a nyelvtudásom is fejlődött, mert nem voltak felfordítva, így már 6-7 évesen rá voltam kényszerülve, hogy szótárazzam a játékaimat, hogy megpróbáljam megkeresni a hallott szavak írott verzióját. Voltak olyan játékaim, melyeket nyelvi akadályok miatt nem tudtam teljesíteni hosszú éveken keresztül, de aztán végül csak sikerült.

Ma mér a konzol a menő, szóval ha lesz gyerekem, neki biztosan azt veszünk majd, ilyen ártalmatlan játékokkal. Ehhez persze az kell, hogy a szülő vállalja, hogy felügyeli a gyermek játékait. Sok esetben a gyerek traumatizálódik, mert a szülők nem olyan játékot adnak neki, ami a korosztályának megfelelő.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.