Super Mario halott!

Mario Segale, akiről Super Mario-t mintázták, 84 éves korában elhunyt. Mario egyébként egy sikeres ingatlanfejlesztő volt Amerikában, és a Nintendo cég egyik ingatlanvásárlása során került kapcsolatba vele. A cég úgy döntött, hogy legújabb játékuk alakját róla fogják mintázni – ez 1980-ban történt, a játék pedig 1985-ben jött ki. 

Mario Segale egy jó kedélyű ember volt, aki azzal viccelődött később is, hogy majd kéri a csekkeket azért, hogy felhasználták a nevét a figurához.

A Super Mario az egyik – ha nem a legsikeresebb videojáték a világtörténelemben, melyet világszerte mindenki ismer. A játék főszereplője természetesen Mario, aki egy olasz származású brooklyni vízvezeték-szerelő. A férfi egy csövön keresztül jutott el a varázslatos Csiperke Királyságba, ahol  az az elsődleges feladata, hogy megmentse a gyönyörű trónörökös nőt, Princess Peach-t, akit a Koopa Királyság uralkodója, Bowser elrabol, mivel le akarja igázni a Csiperke Királyságot. Mario öccsével, Luigival megy a hercegnő megmentésére. Közben persze Luigi is társra lel Peach unokahúga személyében: Daisy.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.