csütörtök ápr. 24
It is very ventolin inhaler price simple for incontinence troubles to continue buying clomid online soon after birth buy nexium online because having a baby amoxil cheap weakens the pc muscle groups, and renvela 800mg poor pelvic floor muscle groups can cause a buy metformin online overactive bladder.

Őszi alkotások

Hamarosan érkezik a hűvös, esős idő! Egyre több időt vagyunk kénytelenek eltölteni a lakásban. Ilyenkor szép őszi alkotások születhetnek a jó meleg szobában!

Falevél

 

 

 

 

sarok

Gyümölcs nyomda


Félbevágott almát és körtét mártsunk festékbe, majd papírra nyomdázzunk velük!

Krumpli-süni

A krumpliból levágunk egy szeletet, hogy meg tudjon állni, majd fogpiszkálókat, vagy összetörögetett hurkapálcákat szurkálunk bele. Ha nehezen megy a gyerekeknek, szúrjuk bele mi, majd szedjük ki és kérjük meg a gyereket, hogy minden lyukba tűzzön egy pálcikát. Filctollal szemet, orrot, szájat rajzolhatunk a süninek Rászúrhatunk a tüskéire gyurmából készített almát, körtét, vagy szép leveleket.

Tökmag-kép

Ha tököt sütünk vagy töklámpást készítünk, tegyük félre a tökmagokat! Kis tálkákba nyomjunk különböző színű temperákat, hígítsuk egy kis vízzel, majd áztassuk a festékbe egy pár percre a megmosott magokat. Ha megszáradtak a színes tökmagjaink, szép képeket ragasztgathatunk belőlük.

Falevél

Gyűjtsünk szép faleveleket, majd rendezzük el őket egy papírra erezettel felfelé. Oda is ragaszthatjuk a leveleket, hogy ne mozduljon el, ahogy majd nagy hévvel satíroznak a gyerekek. A levelekre terítsünk rá még egy papírt, majd zsírkrétával satírozzuk be az egész lapot! A levelek szépen kirajzolódnak.

Süni - tenyérlenyomattal

Sünit tenyérlenyomattal is készíthetünk. A süni testéhez világosabb barnával fessük be a gyerek kezét, kérjük meg, hogy szorosan zárja össze az ujjait, majd nyomja a papírra. A tüskékhez sötétebb festéket használjunk, szétnyitott ujjakkal, az előző nyomatra merőlegesen nyomdázzunk a papírra a tenyérrel. Végül szemet, orrot és szájat fessünk rá.

Szőlő

Zöld vagy lila papírt vágjunk csíkokra! Ragasszunk belőlük kis karikákat, majd a karikákat ragasszuk össze fürtökké. Végül fűzhetünk bele fonalat és szekrényre, ablakra akaszthatjuk őszi dísznek.

Őszi dekoráció

Igazán látványos őszi ablakdekorációt készíthetünk, ha lepréselünk szép faleveleket, majd belamináljuk és körbevágjuk őket. Az ablakra vagy bútorra gyurmaragsztóval ragaszthatjuk fel.

Persze ha szép az idő, irány a játszótér, a kert, vagy a közeli park! A földre hullott avarba a lábunkkal túrjunk kacskaringós, egymásba torkolló utakat, sok-sok kereszteződéssel. A gyerekek legyenek az autók, hadd szaladgáljanak az utakon, fékezzenek nagyokat! A lehullott leveleket akár szép mintába is rendezhetjük a földön.

Jó játékot, kellemes közös alkotást kívánok mindenkinek!

Hírlevél - e-mail

Iratkozz fel Hírlevelemre, hogy mindig értesíthesselek a legfrissebb bejegyzésekről!HTML formátum?